Vanliga frågor

När måste vinterdäck användas?

Vid färd på väg under perioden 1 december – 31 mars ska vinterdäck eller likvärdig utrustning användas när det är vinterväglag. Kravet gäller för personbil, lätt lastbil och buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av ett sådant fordon.

 

När får dubbdäck användas?

Dubbdäck får användas under perioden 1 oktober – 15 april och under annan tid om det är vinterväglag, som motiverar användning av dubbade däck.

 

Hur ska jag förvara mina däck?

Förvara dina däck svalt, torrt och mörkt. Direkt solljus och allt för varm förvaring förkortar däckens livslängd.

 

Vilket mönsterdjup måste däck ha?

Däck ska ha ett kvarvarande profildjup

av minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Vid färd på väg under perioden 1 december – 31 mars när det är vinterväglag ska däck till personbil, lätt lastbil och buss med en totalvikt av högst 3 500 kg samt släpvagn som dras av ett sådant fordon, ha ett kvarvarande profildjup av minst 3 mm i däckets huvudmönster.

Kravet på 3 mm mönsterdjup gäller dels vinterdäck, dels sommardäck som får användas enligt de undantag som anges i Trafikförordningen (4 kap. 18a§).

Hoppas att vi gett dig svar på dina frågor och funderingar. Om inte så är du hjärtligt välkommen att höra av dig på telefon, mail eller kontaktformuläret här nedan.

På återseende!

däckstorlek

däckstorlek

 

Beställ nu hos